Nieuws

7x Nieuwsgierig

afbeelding 7x Nieuwsgierig

Een reeks korte activiteiten om de nieuwsgierigheid van leerlingen te stimuleren

Er komt steeds meer aandacht voor het stimuleren van nieuwsgierigheid in het onderwijs. Nieuwsgierigheid biedt motivatie om te leren en het zorgt dat informatie beter onthouden wordt. De didactiek van onderzoekend leren is bij uitstek geschikt om de nieuwsgierigheid van leerlingen te stimuleren, omdat de eigen leervragen van kinderen centraal staan in deze benadering. Leerkrachten vinden het over het algemeen belangrijk om de nieuwsgierigheid van leerlingen te prikkelen. Toch ervaren veel leerkrachten het als moeilijk om het in de praktijk te brengen.

Om hierop in te springen hebben we een boekje '7x nieuwsgierig' gemaakt. In dit boekje staaneen zevental korte activiteiten die leerkrachten kunnen inzetten om leerlingen nieuwsgierig te maken. Deze activiteiten zijn bij allerlei thema’s in te zetten, waaronder bij projecten onderzoekend leren.Inhet boekje beschrijven we voorbeelden bij drie verschillende thema’s. Deze thema’s zijnontleend aan projecten onderzoekend leren uitde boekenreeks Wetenschappelijke doorbraken de klas in! De activiteiten zijn te gebruiken inalle groepen (onderbouw en bovenbouw); de genoemde voorbeelden bij de projectenonderzoekend leren zijn voor groep 5-8 geschikt.

Gegevens:
Titel: 7x Nieuwsgierig
Subtitel: Een reeks korte activiteiten om de nieuwsgierigheid van leerlingen te stimuleren
Auteur(s): Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit Anneke Stoffels-Engering & Sanne Dekker
Jaar van uitgifte: 2017
Plaats van uitgifte: Nijmegen
Geplaatst door: Anneke Stoffels-Engering

Download PDF

Neem contact op met ECHA netwerk

Email:

Nieuws

Voorstel om scoring options

Voorstel om scoring options (broadening the guidelines for use) van WISC V aan te passen (zoals destijds bij de WISC IV).

Intervisiedag 21 maart gaat niet door

Overlijden Franz Mönks

Gisteren bereikte ons netwerk het verdrietige bericht van het overlijden van Franz Mönks.

200e lid

Hoera, 200 leden!


COPYRIGHT © ECHA NETWERK | PRIVACY BELEID | SITEMAP