Welkom,
Welkom

Welkom op de website van Vereniging ECHA Nederland, de Nederlandse vereniging van 'ECHA Specialists in Gifted Education'. Als geregistreerd lid van de vereniging kunt u met uw account op deze website inloggen. Hiermee kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van de website, waaronder het beheren van uw eigen profielgegevens en het plaatsen van eventuele publicaties waaraan u heeft bijgedragen.

Inloggen
Hartstikke Hoogbegaafd!

Hartstikke Hoogbegaafd!
2014
Steenwijk

Praktische gids voor kinderen èn ouders

Floor Raeijmaekers van Het TalentenLab schreef samen met haar dochter (14 jaar) het boek Hartstikke Hoogbegaafd! - Praktische gids voor kinderen èn ouders. In maart 2014 werd het eerste exemplaar overhandigd aan Dolores Leeuwin, zelf hoogbegaafd en bekend van o.a. Het Klokhuis.

Hartstikke Hoogbegaafd! is een positief boek, waarin moeder en dochter hun (wetenschappelijke) kennis en ervaringen delen met hoogbegaafde kinderen en hun ouders. De teksten zijn toegankelijk geschreven van ouder tot ouder en van kind tot kind en doorspekt met herkenbare voorbeelden. Dit boek daagt daarom uit om samen de belangrijkste thema’s rond hoogbegaafdheid te verkennen.

Wat we graag willen bereiken? Dat ouders ‘hoogbegaafde’ opvoeders worden, met gelukkige kinderen die het beste uit hun bijzondere talenten halen.

Want: hartstikke hoogbegaafd is hartstikke leuk!

Enkele quotes van lezers / recensenten:

  • Tijdschrift Talent: "Zo krijgen kinderen een praktische uitleg over wat hoogbegaafdheid is (geschikt om aan vriendjes op school te vertellen) en de ouders de diepere uitleg, compleet met alle beschikbare theorieën over het onderwerp.", "Het kinderdeel is inhoudelijk en informatief en leuk geschreven...", "De inhoud is waardevol voor kinderen tot groep 8 en mogelijk zelfs ouder...", "Voor de ouders biedt het boek veel informatie, tips en een aantal handvatten gebaseerd op methodieken om het beste uit je kind te halen..."
  • Marina van der Wal (o.a. auteur van het Enige Echte Eerlijke Puber Opvoedboek): "... een leuke combinatie...", "... verfrissend", "Wat mij vooral opvalt... is de positiviteit", "... de moeite meer dan waard om te lezen!"
  • "Eindelijk een boek waar ik wat mee kan", "Om uw eigen (hoog)begaafde kind inzicht te geven en vooral het gevoel te geven niet alleen te zijn, zou ik dit boek zeker aanraden."
  • "Mijn dochter en ik hebben jullie boek met heel veel plezier en herkenning gelezen, echt een feestje...", "Na het lezen/bekijken van jullie boek, kregen we een heel leuk gesprek..."
  • "Heel gaaf boek!"
  • "... echt super. Er staan zoveel herkenbare stukken in. Maar ook goede tips."

Gegevens

Titel:Hartstikke Hoogbegaafd!
Subtitel:Praktische gids voor kinderen èn ouders
Auteur(s):Floor Raeijmaekers & Loes van der List
Jaar van uitgifte:2014
Plaats van uitgifte:Steenwijk
Geplaatst door:Floor Raeijmaekers