Welkom,
Welkom

Welkom op de website van Vereniging ECHA Nederland, de Nederlandse vereniging van 'ECHA Specialists in Gifted Education'. Als geregistreerd lid van de vereniging kunt u met uw account op deze website inloggen. Hiermee kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van de website, waaronder het beheren van uw eigen profielgegevens en het plaatsen van eventuele publicaties waaraan u heeft bijgedragen.

Inloggen
Hoogbegaafd, nou én?

Hoogbegaafd, nou én?
2005
Amsterdam

Ontdekboek over hoogbegaafdheid van 5 tot 99 jaar!

Wat is dat nu precies, hoogbegaafd zijn? Wanneer ben je dan hoogbegaafd? En moet je daar dan iets mee, met dat hoogbegaafd? Dit boek geeft antwoorden op deze en nog veel meer vragen over hoogbegaafdheid. En vooral over hoe dat nu voor jou voelt, zeker als je de uitzondering in de klas of je omgeving bent. Want soms kan het best lastig zijn dat je hoogbegaafd bent. 

Soms ook leuk. In ieder geval ben je in een aantal opzichten gewoon anders dan andere, ‘gemiddeld’begaafde kinderen. Dat ‘anders zijn’ ervaar je misschien wel elke dag.

Dit boek is speciaal voor JOU geschreven. JIJ moet weten wat nog meer bij die ‘hoogbegaafdheid’ hoort.  Want als je weet hoe de dingen om je heen werken, kun je ook kiezen wat je ermee doet.

Voor ouders en begeleiders: met dit boek richt Wendy Lammers van Toorenburg zich met nadruk tot de hoogbegaafde kinderen zelf. Alle literatuur over hoogbegaafdheid is geschreven over hen, niet voor hen, terwijl zij er wel ieder moment van hun leven mee te maken hebben.

Als ervaren adviseur en therapeut van hoogbegaafde kinderen vertelt Wendy (praktisch én theoretisch) hoe hoogbegaafde kinderen de wereld om zich heen kunnen ervaren. Zij spreekt de kinderen persoonlijk aan en gebruikt hiervoor de taal van het hoogbegaafde kind zelf.

Ook beschrijft zij welke specifieke onderwerpen een hoogbegaafd kind tegen kan komen, zoals: je ‘anders’ of eenzaam voelen, onderpresteren, verveling op school, pesten, aanpassen, andere leerstijl. Ze beschrijft waardoor deze problemen kunnen ontstaan en reikt volop manieren aan hoe daarmee kan worden omgegaan.

Met ruim 100 illustraties! Te bestellen via info@HIQ.nl of via de website www.HIQ.nl

Gegevens

Titel:Hoogbegaafd, nou én?
Subtitel:Ontdekboek over hoogbegaafdheid van 5 tot 99 jaar!
Auteur(s):Wendy Lammers van Toorenburg
Jaar van uitgifte:2005
Plaats van uitgifte:Amsterdam
Geplaatst door:Wendy Lammers van Toorenburg