Welkom,
Welkom

Welkom op de website van Vereniging ECHA Nederland, de Nederlandse vereniging van 'ECHA Specialists in Gifted Education'. Als geregistreerd lid van de vereniging kunt u met uw account op deze website inloggen. Hiermee kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van de website, waaronder het beheren van uw eigen profielgegevens en het plaatsen van eventuele publicaties waaraan u heeft bijgedragen.

Inloggen
Van potentieel tot groei

Van potentieel tot groei
2015
Maarssen, Heeze

Creëren van ontwikkelingskansen voor hoogbegaafde leerlingen

Hoogbegaafd…

De term alleen al klinkt pretentieus en brengt nogal wat verwachtingen met zich mee. De praktijk schetst vaak een ander beeld. Wanneer (hoog)begaafden niet ondersteund worden in het realiseren van hun potentieel, kunnen er ernstige problemen ontstaan wat zich kan uiten in onderpresteren. Een leerling presteert dan niet meer op het niveau dat op basis van zijn capaciteiten verwacht zou mogen worden. Feitelijk kan ieder kind onderpresteren, maar zowel begaafden als hoogbegaafden vormen daarbij wel een risicogroep. De gevolgen van onderpresteren beperken zich niet alleen tot verminderde prestaties op school maar betreffen een breed scala aan negatieve uitkomsten, waaronder ook verminderd sociaal functioneren (Whitley, 2001). Dit is een verwarrende situatie, wat is er aan de hand met dit eens zo vrolijke en leergierige kind?

Dit boek is geschreven voor iedereen die te maken krijgt met de begeleiding en opvoeding van (hoog)begaafde kinderen. Dit ist niet altijd een gemakkelijke opgave. In dit boek willen wij u aanknopingspunten bieden hoe om te gaan met dit prachtige, doch kwetsbare potentieel.

Deze publicatie kunt u gratis opvragen bij maynellen@kpnmail.nl of bij info@mind-quest.nl.

Gegevens

Titel:Van potentieel tot groei
Subtitel:Creëren van ontwikkelingskansen voor hoogbegaafde leerlingen
Auteur(s):Maureen Tielen, May Nellen
Jaar van uitgifte:2015
Plaats van uitgifte:Maarssen, Heeze
Geplaatst door:May Nellen